Scholen

Leerkrachten, 
profiteer van de actie
"Shoe-Box"
om uw leerlingen te sensibiliseren

voor armoede en eenzaamheid

 

Talrijke scholen zoals het Athénée Royale te Pont-à-Celles hebben reeds deelgenomen aan de actie schoenendozen. Zij hebben dit op verschillende manieren gedaan:


  • door een briefje mee te geven aan de leerlingen voor de ouders, die dan samen met hen thuis een doos gemaakt hebben,

  • door de dozen en de voedingswaren te verzamelen en ze samen met de kinderen in te pakken,

  • door zelfgemaakte confituur te verkopen om zo de inhoud van de dozen te bekostigen,

  • door de leerlingen in de klas een tekening te laten maken of een briefje te laten schrijven.


Uw klas of uw school kan eveneens meewerken aan de actie!!!

Praktisch

Hoe een doos klaar maken ?

De schoenendozen bevatten enkele voedingswaren en drank (alcoholvrij, niet bederfbare producten, gemakkelijk te openen en klaar om te gebruiken)...en een wenskaart. De dozen worden verpakt als kerstgeschenken…

Om meer te weten, lees meer op de pagina Dozen

De afgifte van de dozen

Binnen de grenzen van het Brusselse Gewest: De Samaritanen kunnen de dozen komen halen in de school. Daar we beperkt zijn in materiaal en mankracht vragen wij u vriendelijk om een 8-tal dagen op vooraf telefonisch contact(+32 (0)474 540 687) op te nemen om een afspraak te maken.


Buiten het Brusselse Gewest: De Samaritanen zijn niet in de mogelijkheid om de dozen te komen ophalen maar u kan de dozen afgeven in één van onze talrijke inzamelplaatsen. Indien het gaat over een groot aantal dozen (aantal te preciseren) dan neemt u het best contact op met de desbetreffende inzamelplaats of met de Coördinatie van de actie.

Kunnen wij u nog met iets helpen ?

Claude Vander Elst, de voorzitter van de Samaritanen en organisator van de actie Schoenendozen, of één van onze andere vrijwilligers zal met heel veel plezier aan de kinderen komen uitleggen wat de vereniging allemaal doet en hoe belangrijk het is om uw naaste te helpen. Neem contact op met ons om een datum en uur af te spreken voor de uiteenzetting.